⚓Birinci kademenin görevi, tüpteki 200 barlık (değişkenlik gösterebilir) basınçlı gazı ortam basıncının 8–11 bar üzerindeki ara basınca indirgemektir. İkinci kademeler ise bu ara basıncı ortam basıncına indirgeyerek kolaylıkla nefes alıp verebilmemizi sağlar. Birinci kademeler kullanım şekillerine göre iki standart sisteme göre üretilmiştir. Bunlar DIN sistemi ve INT sistemidir.
♦DIN ( Deutsche Institut für Normung ) sistem; tüpün vanasına vidalanarak takılan türdeki birinci kademelerdir. Bu tür sistemlerde o-ring patlaması çok daha az gerçekleşmektedir.
♦INT (International / Yoke) sistem; birinci kademenin arka tarafında bulunan at nalı şeklindeki bölümün tüpün vanasına yerleştirilerek arka tarafından sıkılması ile sabitlenen türdür.
⚓Birinci Kademelerde Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar ve Kullanım Önerileri :
♦Kademenizde, toz kapağını açarak hemen görebileceğiniz filtre;
♦Kırmızı veya kahverengi ise kullanılan tüp içerisinin paslı olduğunun belirtisidir
♦Siyah ise,tüpün doldurulduğu kompresörün aktif karbondan oluşan filtresinde bir problem olduğunu düşündürür
♦Mavi-yeşil renkte olması ise kademeye su girmiş olduğunun delilidir.
♦Dalış sonrası tüp bağlı iken ikinci kademenin ve ahtapotun butonuna basarak birinci kademeye kazara girmiş olan suyu tahliye edebilirsiniz.
♦DIN veya Int birinci kademeler üzerinde bulunan toz kapağını dalış sonrası iyice kurulayarak, kapatılması gerekir. Kurulama tüpdeki basınçlı hava kullanılarak da yapılabilir. Bu kapağın kurulanarak kapatılması, birinci kademenin içerisine rutubet girerek oksidasyona neden olmasının önüne geçer. Birinci kademenizi toz kapağı açık olarak asla ıslak ortamda veya su içerisinde bırakmaması gerekir.
♦Birinci kademenizi yere düşürmemeye özen göstermek gerekir. Çok sert bir yüzeye yüksekten düşmesi halinde dış formda oluşabilecek değişiklik, iç parçaların çalışmasına engel olabilecek nitelikte kalıcı zarara neden olabilir.