Gece dalışı size gündüz göremeyeceğiniz şeyleri görebilme imkânı sağlar. Deniz canlılarının birçoğu parlak gün ışığında saklanmayı tercih ederler. Sadece gece avlanmak için dışarı çıkarlar. Birçok mercan geceleri beslenirler, bu sayede sualtı renkli su bahçelerine dönüşür. Sualtı fotoğrafçıları olağanüstü kareleri gece yakalarlar. Filtrelenmiş ışığın tamamıyla yok oluşu, flaş kullanımıyla daha saf renklerde fotoğraf ortaya koyar.
Gece dalışlarında dikkat edilmesi gereken hususlar:
1. Öncelikle aydınlatma için güçlü, lümeni yüksek ışıkları tercih etmekte yarar vardır. Tek fener değil, iki fenerle gece dalışına girilmelidir. Olası bir durumda ana fenerde bir sorun olursa, yedek feneri kullanabilirsiniz. “Nede olsa dalış eşimde fener” var iki tane almaya ne gerek var demeyin. Her dalıcı kendinden ve kendi güvenliğinden sorumludur.
2. Fenerler kesinlikle dalış eşinizin gözüne tutulmamalıdır. Dikkatini çekmek için fenerinizi onun bedeni üzerine doğrultun.
3. Dalış bıçağınız elinizi attığınızda kolay ulaşabileceğiniz bir noktada olmalıdır. Balıkçı oltaları, ağlar ve su yosunları dalıcılar için sınırlı görüşte potansiyel problemlerdir.
4. Mümkün ise bilinen bir yerde dalınmalıdır.
5. Hangi yönün yukarısı olduğunu şaşırdığınızda, hava kabarcıklarını takip edin.
6. Eldiven kullanılmalıdır. Sınırlı görüş şartlarında dokunduğunuz şeyleri göremeyebilirsiniz. Deniz kestaneleri, keskin cisimler size zarar verebilir.
7. Dalış eşinizi kaybettiğinizde birkaç metre yukarı yüzün. Fenerinizi aşağı doğru tutun ve 360 derecelik 2 tur atın. Eğer 30 saniye sonunda eşinizi bulamazsanız kurallara uygun olarak yüzeye yükselin. Yüzeye çıkmayı müteakip aşağıya doğru bakarak bir ışık veya kabarcık var mı takip edin. Bulamadıysanız yardım için tekneye ve kıyıya gidin.